Saturday, 17 June 2017

Kisah seorang gadis.

Ini sebuah kisah seorang gadis. Dulu ada seorang gadis yang aaaaamat bahagia. Hidupnya penuh dengan keceriaan. Tiada masalah. Penuh dengan harapan agar dapat bawak balik segulung ijazah utk mak ayah tersayang. Hati nya langsung tiada luka. Sedikit pun tiada. Hari2 ibarat ingin hentikan masa kerana tak mahu masa berlalu pantas. Tambahan, adanya sahabat2 yang sentiasa mendukungnya apa jua keputusan, yang selalu ada disisi, yang sentiasa bersama, susah dan senang. Dulu juga, dia tak pernah keseorangan. 

Tapi itulah. Semua itu dulu. Saat berlakunya titik hitam dalam hidup dia, tiada lagi keceriaan di wajah nya seperti dahulu. Tiada lagi ukiran senyuman yang melambangkan hati nya saat itu. Yang ada hanya lah senyuman palsu yang ingin menyenangkan hati sekeliling. Saat itu hidup nya adalah palsu. Peritnya untuk berlakon hanya tuhan yang tahu. 

Sekelip mata. Sekelip mata semua keindahan itu hilang. Bayangkan orang2 yang sentiasa bersama nya, setiap minit setiap saat hilang sekelip mata. Mula menjauh sedangkan hati nya tidak mengerti apa2. bayangkan kau perlu hidup keseorangan, tanpa bahu sesiapapun.. Bila keseorangan, pelbagai perasaan yang datang. Sedih marah benci semua ada. Apa salah gadis itu, dia sendiri tak tahu.

Kenapa perlu orang lain mengarah2 hidup kita? Manusia mana yang berhak utk menentukan siapa kita perlu kawan?

Peritnya hidup untuk lalui sorang, mungkin orang lain pun tidak semampu dia. Ibarat hidup nya hilang tujuan. Makan tak, apa lgi bercakap dengan orang. Semua memerlukan masa. Berat susut ntah berapa kilo. Sedari hidup dia tak lama, dia pelan2 kayuh cari tuhan balik. Pelan2 gagahi diri walaupun diri dia dah penat. Semua nya dia berserah kpd Allah. Gadis itu mula ikhlaskan apa yg berlaku, mula redha apa jua ujian. 

Hanya Allah mengetahui keikhlasan diri dia. Gadis itu sekarang mula dekatkan diri dengan orang, paksa diri wlau hati nya belum spenuhnya sembuh. Bahkan sampai sekarang dia belum sepenuhnya move on. Siapa je mahu nak merasai apa yang dia lalui, dia pun tak mahu di timpa ujian seberat ini. Jika dapat di berikan peluang, akan gunaka masa sebaiknya utk mengubah takdir. Gadis itu hanya mampu berdoa utk diberikan ketenangan supaya dapat berdiri lagi.  

Sekian. Salam isyak hehe

Monday, 12 June 2017

Arau yang panas

Salam Ramadhan ! haihh panaih lit lit kat utagha ni.. duk rumah pon boleh berpeluh! 

 Minggu di mana student2 degree akan mula memenuhi library, stay up, group discussion everywhere.. ye la dh nk penghujung sem kan.. Mula la semua kalut.. termasuk aku.. eh ye ke? mcm takk je! Setakat puasa ni, aku tak pernah lagi makan kat luar, means kat mana2 kedai.. Kawan takde nk p acano.. Kdg2 aku makan sorang kat rumah, hosmet aku most of the time mkn ngan boypren depa.. aku kan forever alone hahahaha.. 

kdg2 aku p bazaar, kdg aku just goreng tempura + milo je utk bbuka.. nk masak tak pandai.. eh hahaha.. ntah la.. org asyik kata aku bnyak kawannnn.. yes aku mmg bnyak kawan.. cuma sahabat tu je la yg hmm.. skrg utk dak2 uitm, dah week 12.. semua nak submit date yg sama,.. presentation lah submit report la, test2 la.. haiyaa nasib la aku amik sikit je subjekk.. 

aku sebenarnya takde pon nak di update sgt.. *jap aku pikir .. meh la aku story tentang hosmet2 aku.. aku ada 3 hosmet.. amy, syiera and dayah.. aku boleh katakan diorang ni totally independent.. amy walaupun takde transport, tp masih blh survive duk nr.. kalau aku mmg x ah.. unless ada kwn yg kau tumpang yg sama kelas .. syiera ni pulak aku panggil dia makcik bebel.. ya ampun tiap hari dia bebel..hahaha sape tak basuh pinggan, ha kena sound la kau.. dayah pula jenis yg cool.. invisible girl.. sbb kdg2 ada hari yg aku tak nampak pon btg hidung dia even satu rumah.. 

dannnnn.. sebenarnya ada sorang hosmet eh tak.. ex hosmet.. yang palingggggggg aku sayang.. 

tu je kot utk hari ni.. *hari ni up entry sambil dgr lagu raya ahh x sabar nak balikk raya!

Nak raya lg brpa hari jer.. meh kita dgr lagu raya.. hee


Friday, 19 May 2017

Part 2

Sambil2 siapkan fyp ni, aku nak buat satu entry la. hihi. mesti korang boringkan asyik tentang kawan je aku post.. Tak suka, angkat kaki ye.. Aku bukannya apa. Aku update post ni supaya nnt tahun depan or bila2 aku boleh kembalikan saat2 aku up entry ni.. Ada je yg bertemankan air mata bila post entry.. Alah tak yah cite ah yg tu..

Aku takde kawan.. Tu yg aku selalu luah kat sini.. Sorry eh.. kat sini je aku mampu luah direct dari hati aku.. no fake2 maa.. Aku kan bukan nya baik sgt.. Tapi kan aku kalau boleh tak nak buat jahat.. Maksud aku aniaya org, buat bnda yg org x suka la.. 
Senakal nakal aku, aku tak akan buat org, kalau terbuat, tu aku tak sengaja.. Mungkin aku niat utk bergurau, tp org anggap lain.. Kpd yg aku pernah susahkan, aku mintak maaf.. And aku jenis yg cepat kesian, cpt sedih, tp tu dlm hati.. Luaran aku akan kuat semampu yg boleh.. Aku pantang tgk org tua menangis, budak2 mintak sedekah, tu ha dkt stesen kl sentral berlambak.. kesian weh..

Sepanjang hidup aku, aku tak pernah buat jht kat org.. bukan nak berlagak, tp tu la aku.. Paling nakal pun, usha2 junior2 yg hensem (masa sekolah dulu la hahaha), aku ni takde langsung rasa malu.. bila suka, aku yg gigih usha.. kahkah.. nakal dgn jahat , there is huge difference ok.. rindu nya zaman sekolah.. bnyak betul kenangan.. rasa nak back to school je.. Takde mslh langsung.. mslh paling teruk pun putus cinta. choi kau athirah ! hahaha.. cinta beruk matye betol! 

zaman sekolah, aku penuh dgn drama.. sbb tu la aku suka masuk teater , bm ke bi ke jd emcee ke, asal ada skrip, tu makanan aku.. bila dh takde org volunteer jd mc, aku la yg jd payung terjun hahaha. best doe! drama pura2 luka sbb nk attract crush aku, masa tu kitaorg ada jungle trekking, kem pngawas, dia ajk kselamtan,.. that time dia pegang first aid kit tu, so ape lagi.. bermula la drama aku.. sanggup woo jatuh longkang tgh2 hutan smata2 nak sruh dia sapu luka!! gila terok drama aku! hahaha 
ni ha bukti nya.. tp cikgu pulak yg sapukan.. tgk tu mana ada luka hahahah drama indon 

perjalanan jd terhenti sketika sbb aku sorang ! hahah sorry eh.. 

saje je iklan.. tp tu mmg kisah benar.. sbnarnya mlm ni aku rindu.. rindu dloh.. aku tak tahu buruk tang mana prangai aku smpai kan dia jauh diri dr aku.. ada satu masa, tika aku solat, rakaat terakhir, tiba2 dia terlintas dlm fikiran aku.. trus sujud last tu aku nangis.. bila kau luah dalam sujud, ibarat masa tu hanya kau dgn Allah je ada.. dia punya lega tu amazing sgt.. aku rindu tp aku xleh nk buat apa.. tu yg sakit sbnarnya.. bila imbas kenangan aku dgn dia, mana2 je la, air mata tu mmg akan trun punya.. siapa je yg x rindu kan org yg slama ni dgn kau, tp dgn skelip mata, dia brubah, hubungna jd jauh.. 

video

now, aku blajar dan masih blajar utk terima ujian Allah, utk redha.. walaupun perit nya utk aku hadapi.. yg beri aku kekuatan skrg adalah doa.. puasa nk dkt.. lagi la sedih, sbb tahun lps, bulan puasa la paling best.. hm.. terawih sesama, benda paling best aku prnh buat bsama kawan.. knp la aku rindu kau eh.. tlg la buat jht katku spy aku dpt benci kau.. tp sbnarnya bnyak dh bnda yg kau buat yg aku tak mampu buat.. tp knp la aku asyik memaafkan.. malas la nk simpan dendam, benci ni.. kalau ada yg benci aku, dendam aku, bash aku, buat la sesuka hati.. hina la aku, umpat la sbnyak mana yg nak.. yg penting niat aku, hati aku, Allah je tahu.. Doa aku, apa aku buat, Allah je tahu.. sebaik mana aku sejahat mana aku, Allah je tahu..

Berapa banyak aku sayang kawan aku, berapa banyak aku mnangis sbb kawan, Allah je tahu.. Siapa salah siapa betul, aku yakin Allah maha adil.. Aku serah semua dkt tuhan.. mana yg terbaik utk aku, aku redha.. tp sungguh aku rindu mg dloh.. sero nok katok palo mg sbb sekso aku gini.. 



goodnight ya 


Tuesday, 16 May 2017

Part 1 :

Morning bloggers.. Tinggal 10 hari je lagi nak puasa.. Sekejap pulak rasa nya.. Terasa bru je sdg berpuasa tahun lps..  Terbayang pulak saat2 p bazaar dewan 2020, kangar, solat terawih di masjid arau, bukak puasa sama2.. tp tu sbg kenangan dah skrg.. sbb semua tu dh takkan berlaku lagi.. *tarik nafas dalam2

Entry ni aku cuma nak luah je.. Siapa yang x minat, aku sarankan close je tab window ok.. 

Dulu aku ada sahabat baik.. Sahabat yg sentiasa ada dlm setiap doa aku. Sahabat yg aku tak pernah 'hold' utk tlg bila mereka memerlukan prtolongan dr aku. Bila mereka minta tolong, aku tanpa sesaat pun akan tlg semampu aku. walaupun di luar kemampuan aku. ye la demi sahabat, aku rela je. org pernah kata aku ni tak pandai memujuk, tak pernah tunjuk care. Aku mengaku aku mmg x reti dlm memujuk terutamanya bila kawan sdg merajuk. Tapi aku akan sedaya buat kawan aku happy, tu kot konteks memujuk aku. 

Tapi disebabkan kelemahan aku yg satu itu, aku di salah tafsirkan, aku dikatakan tak amik kisah trhadap kawan, terus aku disisihkan. Aku difitnah menyebarkan aib nya, sedangkan tidak sama sekali. Aku tak tahu sama ada itu cuma alasan utk putuskan silaturrahim atau ada sebab lain. Wallahualam. Aku langsung tak pernah tinggalkan dia, langsung tak pernah tak lebihkan dia. Tapi kenapa aku dilayan sebegini? 

Memang adab berkawan bertiga kot. Dalam bertiga, pasti ada seorang yg disisihkan. Yup itu aku. Mereka datang memberi kenangan, tapi tinggalkan memberi sejuta luka. Siapa je tak rindu sahabat baik kan. Yang dulunya bahagia, sekarang ditinggalkan keseorangan. Sekelip mata. Putus sahabat lebih teruk dari putus boyfriend. Aku hampir meragut nyawa aku sendiri, disbbkan kejadian ni. Nak move on ambil masa tau. Bukan mudah nak lupa. Org pernah kata, 'alah, kawan je pun. tp mcm lakibini dia punya sedih'.. banyak lagi la kritikan aku dapat.

Aku mmg sayang sahabat aku. Walaupun aku dibuang mcm sampah, dilayan mcm sampah, aku tetap maafkan. Ntah la. Sayang aku tu melebihi segalanya. Aku hadap je segala kritikan yg aku dpt. Aku tak tahu la salah aku apa di mata sahabat aku tu. Mana pernah aku tinggalkan, mana pernah aku tinggikan suara, mana pernah aku marah. Tapi selepas dia buat aku mcm2, semua terlepas. 

Alamak, batery laptop low. Nnt aku sambung Part 2 ok. Till then. 

Friday, 12 May 2017

Rindu , tp siapa aku nak rindu kau kan


You have no idea how much i care for you
You never appreciate what ive done to you
You never know how much the pain ive been through because of you
All you know is hurt me as you can and leave me like you had do nothing
Just want to ask you, am i your friend? Hm

Thursday, 16 March 2017

"jenguk la pusara aku nnt.. aku mohon.."

sape yg duk utara ni, tahu la bahang panas nya cemana kan. Lebih2 lagi Perlis.. perghh sampaikan tido berkipas max speed pun boleh bpeluh.. tapi ni cuma panas dunia je (sedapkan hati+husnudzon) 

Tak sah kalau tak buat muka. haha miss you all so much <3
this entry special to my bestfriend.. diorang x tau pun psl blog aku ni.. kalau tahu, kantoi la yg aku sayang depa.. aku susah tau nk sayangkan kawan sbnarnya.. and they are the only person that i loved very much compare to my previous friends.. tapi aku sedar, kawan ni tak selamanya ada pun dgn kita.. kadang2 dlm skelip mata, mereka boleh hilang dan pergi cmtu je.. kita pulak yg akan rasa syok sendiri.. 
Ni Nad. Tempat gossip ngumpat dan banyak lagi! syg hang!
tapi serius aku cakap, degn diorang ni aku rasa bahagia.. aku rasa aku tak fake pun.. dgn diorang la aku jd diri aku.. tp terpulang la kalau diorang dapt terima ke x kekurangan aku.. mungkin dlm adab berkawan pun, pasti ada benda yg terasa hati or wateva la.. aku ada je trasa hati, tp aku paksa gak buang perasaan tu, sbb aku sayang.. aku tak nak jadi selfish aku tak nak silaturrahin hancur dsbbkan benda yang tak masuk dek akal.. 
gambar ketaq la pulak. tp deep gambar ni idk why
Tapi perancangan Allah adalah sebaik2 perancangan.. aku cuma doa kalau tak dapat jd sahabat dunia, aku harap jd sahabat di akhirat kelak.. Aku tak kisah pun kalau aku je yg syok sendiri anggap diorang ni bestfriend aku sbb hati tak dapat tipu.. and aku jugak tak kisah kalau diorang just anggap aku kwn sekadar kawan je.. tu terpulang la.. 
trip to melaka. thankyou yeen bawak kitorang pusing2.. yeay dpt kwn baru lagi!
video
ntah setiap kali play setiap kali tu aku gelak hahahah

Bukan nk ckp aku ni desperate nk kwn, aku ikhlas nk berkawan.. And aku tak suka ada musuh2.. kalau ada skalipun, aku try mintak maaf even aku x tau berpunca dari aku or not.. ntah la.. hidup ni sementara je.. selagi kau hidup, selagi tu dugaan hidup tak kan henti.. 
tak tahu sem brp tapi mmg keje selfi je tak kira lec ade ke x haha
ingat la sperkara ni, walau apa yg terjadi walau apa pun masalah dugaan dlm ukhwah ni, aku nak korang tahu, tu cuma mainan syaitan nak pisahkan.. sbb selagi aku mampu jaga tali ni, aku jaga.. tapi kalau dh tputus, itu takdir.. aib aku akan simpan hingga akhir hayat..
Okay.. Settle sudah entry ni. now bersiap2 packing balik kelantan.. jumpa happy pills kat sana.. if aku ada buat silap and terasa hati korang, aku mintak maaf.. aku manusia.. tak sengaja, hanya ingin bergurau senda.. 
ni tukang koyak kulit udang aku hmm sedapnya kambing time ni :(

aku doakan walau korang jauh di mata, tp dekat dihati aku and sentiasa dlm doa-doa aku.. aku sayang diloh, aku sayang meknad dunia akhirat.. and satu je aku harap sangat2, korang je yg aku harap dpt dtg if ajal aku dh sampai, and aku mohon doa kalian utk aku di alam sana.. bukan mendoakan maut, cuma kawan2 aku paling dekat hanya korang, jenguk la pusara aku nnt.. aku mohon.. terima kasih Allah sbb bagi aku kenal ngan dua ketul panda ni walau hanya perkenalan yg amat singkat.. 

Nurul Nadiah bt Che Zainuddin
Nik Nur Adilah bt Nik Azhan

//aku menulis tulus dari hati dan jauh sekali mintak perhatian. hanya ingin menjadikan sebagai memori indah. 

Sunday, 12 March 2017

Pengalaman mendekatkan aku dengan Maha Pencipta

Macam mimpi je aku sebenarnya dah ada di Arau!!! Esok bermula lah hidup baru aku. Kenapa aku kata baru? Padahal masuk sem baru je. Ada lah masalah yang tak dapat aku cite kat sini. Masalah yang aku hadapi sehingga kan aku rasa downnnnnnn sangat2.. Aku ada terdetik di hati dan memang aku dah bagitau umi bahawasanya aku nak berhenti belajar. Senang citer quit ah. 

Aku tak pernah rasa downn mcm ni. Aku rasa ni lah dugaan yang paling paling berat aku hadapi. Aku hadapi sorang2 tau. Ye la sbb berkaitan dengan org sekeliling. Kadang tu aku rasa mcm takde Tuhan. Maksud aku stress sampai kepala aku tak leh nak run dh. Pening tahap tak tau nk kata ape. 

Then masa aku rasa down tu, aku nangis tak henti2, aku menjerit ibarat org mati anak, sbb aku tak tahan kenapa dilayan seteruk ni. Masa tu esok hari adalah hari first class aku sepatutnya. Means last week. Direct seminggu aku tak pegi kelas, aku tak balik uitm. Masa tu jugak aku di kampung, family aku ada di Selangor. Sedang aku nangis mcm org gila tu, umi call. Banyak kali jugak. Aku tak leh dengar suara umi lagi2 bila aku nangis, down. Makin sedih la dengar suara umi. 

Aku jenis yang tak akan tunjuk sedih depan umi atau abah. Aku tak sanggup tengok diorang lagi sedih. Aku tak tahu la tiba2 umi call. Mcm tau2 je aku tengah sedih teruk. Okay aku pesan awal2 eh, takde kaitan langsung dengan boifrennnn.. Harap maklum. 

After brapa kali ntah miskol dari umi, aku swipe di skrin phone. Aku slow talk aku cuba tahan dari suara teresak2 aku tu, aku bagitau yg aku nk quit. Umi jwb, 'umi tak kan bagi quit unless kaklong tukar kampus, yg tu baru umi bagi'. Aku berasa lega skit. At least aku tak berpijak di bumi Arau.

And it tooks me 3 days to think carefully. Aku tahu tukar kampus uitm ni tak sesenang spt yg aku pikir. Kena naik hq kat shah alam lg, tu lagi ni lagi, banyak sgt procedure. Lastly, aku tenang pada hari keempat, khamis.. Aku solat sunat, solat hajat, supaya Allah bagi yang jalan terbaik untuk aku pilih. Aku 200% memang mengadu kpd Allah, aku redha segala ujian Allah bagi. Aku dah penat dengan drama manusia. Semua nya aku serah kepada Allah. 

Hari Jumaat, aku rasa bodoh, bododh bengap sangat2, sbb sanggup korbankan harapan umi harapan family untuk tengok aku grad ijazah. Sanggup korbankan atas kebahagiaan orang lain. Aku cuba kuatkan semangat, tarik nafas dalam2. 

Sabtu aku sampai Arau. Aku rasa nak cepat2 abis kehidupan di Perlis ni. And pecah rekod aku tak hadir kelas direct seminggu !! Gila betul kau athirah.. Esok masuk week 2, Hati kena sado athirahhh.. Umi pesan, doa seorang ibu selalu mengiringi, jangan pernah rasa down. Biar org buat kita, jangan kita buat org. Biar bersederhana dalm mlakukan kebaikan, sbb dia tahu aku ni sanggup korbankan diri demi buat baik ngan org. Setahun je lagi, sabar lahh.. Sayu je baca pesan umi even dlm ws.. Abah pun selalu bagi kata2 semangat.. That time, aku rasa sangat sayang nya umi dan abah kepadaku.. 

Esok first day class aku.. Harap la esok dan hari2 seterusnya baik2 sahaja.. Goal aku naik grad cepat2. Nak habis cepat2. In shaa Allah. Thankyou korang yang sudi baca, saja nak share2 pengalaman hidup. hehe. 

Pesanan dari tuan tanah: Bila rasa diri hebat, rasa semua orang lain bermasalah dan hanya diri sendiri sahaja yang betul, hati-hati lah, itu tanda hati yang gelap. Kalau rasa diri dah menang, tapi menang atas penderitaan orang lain, ingat lah, Allah itu Maha Adil. Sekian.

Wednesday, 8 March 2017

PENGUMUMAN ! Pencarian Bloglist Sesi Mac-April 2017


Alamak! Sorry lambat sehari.. Ada emergency yg tak dapat dielakkan.. Alhamdulillah. Tamat sudah Pencarian Bloglist Sesi Mac-April 2017 ni.. Tahniah kepada para pemenang.. Nnt ada rezeki, aku plan nak buat giveaway pulak.. Hadiah yang korang tak kan tolak.. Hew hew hew.. And seperti yg dijanjikan, aku akan pilih *eh bukan aku tapi random.org* 10 orang pemenang je ye.. Yang tak bertuah, jangan tak nak join mana2 GA yg aku buat pulak nnt.. 

Okay. Dah bersedia nak tahu siapakah antara yang bertuah tu? Jeng.. Jeng... Jeng... 
Okay aku listkan dulu eh biar korang tahu korang number berapa. Check it out ! 
  1. http://thezafirahnazri.blogspot.com/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  2. http://radenotion.blogspot.com/2017/02/segment-bloglist-mac-2017-by-coretan.html
  3. http://sweetepalhijau.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  4. http://starlavenderluna.blogspot.com/2017/02/encarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  5. http://cahayahannan.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  6. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  7. http://mrsteddybearlover.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  8. http://cikmijah.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  9. http://msvelentine.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  10. https://kasihkuamani.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  11. http://iamfieonaridzqa.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  12. https://belogsjm.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  13. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  14. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  15. http://www.bondezaidalifah.com/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  16. http://belajardanberbagi29.blogspot.com/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  17. http://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  18. http://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  19. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  20. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  21. http://jombercontest.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html?m=1
  22. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  23. https://umienurpu3.blogspot.sg/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  24. http://messarah.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  25. http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  26. http://anagurlz87.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  27. http://airahsyahirah.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  28. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-march-april-2017.html
  29. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  30. http://fws00blog.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  31. http://afifahaddnan.blogspot.my/2017/03/bloglist-segemen-pencarian-bloglist.html
  32. https://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  33. https://presntisgift.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  34. https://aku-seorang-perantau.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  35. http://www.sayidahnapisah.com/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html

Total 35 peserta. Jom tanya encik random.org pulakk.. 


 










Yang bloglist dah settle. Tahniah sbb akan jadi blog superb di blog aku untuk dua bulan ni. Jangan tak update entry lama2 tau. Next, untuk topup pulak. Aku listkan balik eh antara 10 orang pemenang tadi.
  1. http://mrsteddybearlover.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  2. https://presntisgift.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  3. http://afifahaddnan.blogspot.my/2017/03/bloglist-segemen-pencarian-bloglist.html
  4. https://kasihkuamani.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  5. http://sweetepalhijau.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  6. https://umienurpu3.blogspot.sg/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  7. https://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  8. http://cahayahannan.blogspot.my/2017/02/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  9. http://www.sayidahnapisah.com/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html
  10. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-sesi-mac-april-2017.html

Jeng..Jeng..Jeng.. Tahniah untuk kali kedua nya, I am LZ.. Nnt emel kan num untuk ditopup ye.. Macehh..

TAHNIAH ! TAHNIAH ! TAHNIAH !

PEMENANG AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST AKU :) BAGI YANG KURANG REZEKI JANGAN RISAU.. BULAN DEPAN MASIH ADA PELUANG.. TERIMA KASIH SEBAB SUDI JOIN SEGMEN YG TAK SEBERAPA NI.. SAYANG UOLLS  

Wednesday, 22 February 2017

Pencarian Bloglist Sesi Mac-April 2017

*TAMAT*
ENTRY MELEKAT SEHINGGA TAMAT SEGMEN

Bismillah.. Aku sebenarnya suka baca entry2 para blogger, especially yg dibloglistkan di blog aku ni. Tapi disebabkan para bloglist aku dah tak aktif blog (thats mean lama sgt dh x update entry. Ada yg setahun x update), tak syok la asyik entry sama je kan. So, aku nak cari bloglist baru seramai 10 org utk bulan Mac dan April 2017. Yang aktif je tau! Aku nak baca + blogwalking setiap hari blog korang. Bukan tu je, aku nak bagi free topup RM5 utk seorang lerr.. Boleh la buat internet utk bberapa mb HAHAHA . Berminat ? Meh2 join ajak blogger2 lain turut serta *joget yukk   

Untuk syarat pulak, aku nak yg honest! Aku check satu-satu tau *evil laugh . Tak cukup syarat, out *ala2 'OUT' runningman
  • Buat entry bertajuk "Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017". Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry korang di ruangan komen entry ini.
  • Follow blog NI dan NI
  • Klik   
  • Follow Google+ aku (di sidebar blog)
Okay, tu je. Ala simple sangat syarat nye. muahaha *joget camni pulak yukk 

    NOTA 
    • Setiap penyertaan akan di bloglistkan setelah segmen berakhir. 
    • 10 orang peserta bertuah yang di pilih secara random + seorang pemenang drpd 10 td berpeluang dapat free topup !!
    • Segmen bermula pada saat anda baca ni sehingga 8 Mac 2017 *sempena birthday dia  
    Mudah kan?  Semoga berjaya !  

    pssstt... sambil2 tu drop la blog korang kat ex-linkies kat atas tu haa.. boleh aku follow blog korang tu.. okdaaaaa